Au 1g: 68,87 €
Ag 1g: 0,87 €

Zlato 1g: 68,87 € | Srebro 1g: 0,87 € | Platina 1g: 28,40 € | Zadnja promjena: 13.06.2024. 20:10:00

+385 1 3322 106 [email protected]
Zlatnik “Čipkarstvo u Hrvatskoj” 1/4 unce

Hrvatska kovnica novca s ponosom predstavljaja svoju najnoviju numizmatičku kovnicu posvećenu hrvatskoj čipki. Zlatnik “Čipkarstvo u Hrvatskoj” od 1/4 unce (7,776 g) je izrađen od zlata čistoće 999,9/1000 te pripada kategoriji investicijskog zlata. Dostupan u seriji od samo 1.000 komada predstavlja izvanredan dar za posebne prigode, dok istovremeno, njezina ograničena serija čini zlatnik vrijednim kolekcionarskim komadom za sve zaljubljenike u umjetnost i numizmatiku.

Čipka, taj izuzetno delikatan i precizan ručni rad, ima duboke korijene u europskoj kulturnoj povijesti, posebice u 15. stoljeću. Čipkarice tog vremena su stvarale ovo umijeće rukom, postavljajući temelje onoga što će se kasnije smatrati neprocjenjivim kulturnim nasljeđem. U svojim počecima, čipka je bila rezervirana za svećenstvo i plemićki stalež, korištena za ukrašavanje crkvenih odora i luksuzne odjeće. S vremenom je čipka postala dostupna širem sloju stanovništva i ušla u narod, postajući dio bogate etnografske baštine. Čipka je ukrašavala žensku tradicijsku odjeću, platneno posoblje i razne svakodnevne predmete. UNESCO je prepoznao vrijednost ovog nasljeđa i 2009. godine dodijelio mu status nematerijalne kulturne baštine.

Novo likovno rješenje zlatne numizmatičke kovanice “Čipkarstvo u Hrvatskoj” je rezultat izvanrednog umjetničkog talenta akademskog kipara Stjepana Divkovića. Lice kovanice prikazuje stilizirani motiv paške, lepoglavske i hvarske čipke, od kojih je svaka specifična ili po načinu šivanja/kukičanja ili po materijalu od kojeg se izrađuje. Naličje kovanice s druge strane prikazuje motiv svetomarske čipke, čija je najveća posebnost izrada iz jedne neprekinute niti.

Napomena za narudžbe i uplate:

Potvrdom narudžbe smatra se da se Kupac slaže s cijenom Proizvoda i ostalim troškovima te će Kupcu e-mailom biti dostavljena ponuda za kupnju i/ili potvrda narudžbe.

Jednom kad je Kupcu e-mailom dostavljena ponuda, cijena naznačena na ponudi važeća je 2 sata od trenutka dostave ponude.

Kupac je obvezan poslati potvrdu uplate Prodavatelju unutar 2 sata od dostave ponude na e-mail adresu Prodavatelja [email protected].

U slučaju da Kupac ne dostavi Prodavatelju potvrdu uplate unutar 2 sata od trenutka dostave ponude, cijena na ponudi nije važeća te je potrebno izraditi novu narudžbu.

Potražite i ostale zlatnike iz serije “Čipkarstvo u Hrvatskoj”:

Apoen 25 eura
Kvaliteta otkova visoki kovnički sjaj
Stupanj čistoće metala Zlato 999,9/1000
Masa 7,776 g
Promjer 22,00 mm
Autor Stjepan Divković, ak.kipar
Ukupna količina 1.000
641,99 

Na zalihi

Količina