Au 1g: 418,35 Kn
Ag 1g: 4,59 Kn

Zlato 1g: 418,35 Kn | Srebro 1g: 4,59 Kn | Platina 1g: 205,04 Kn | Zadnja promjena: 04.07.2022. 14:19:00

+385 1 3322 106 prodaja@croatianmint.hr
Saznajte Više
Pravila o privatnosti

O pravilima privatnosti

Jamčimo za sigurnost svih vaših podataka.

Sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016.  godine o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Službeni list Europske unije L 119, 4.5.2016., str. 1., u daljnjem tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka), koja je u punoj primjeni od dana 25. svibnja 2018. godine u Republici Hrvatskoj i svim zemljama članicama Europske unije, kao i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18)) odnosno sukladno pravnom okviru zaštite osobnih podataka u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji te najboljoj europskoj praksi, HRVATSKA KOVNICA NOVCA društvo s ograničenom odgovornošću, sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, Sveta Nedjelja, Svetonedeljska cesta 2, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta (MBS): 080016733, osobni identifikacijski broj (OIB): 13018705268 (u daljnjem tekstu: HRVATSKA KOVNICA NOVCA), kao voditelj obrade osobnih podataka korisnika svojih usluga i kupaca, izradilo je Pravila privatnosti.

Ova pravila o privatnosti (“pravila“) objašnjavaju kako HRVATSKA KOVNICA NOVCA d.o.o. (dalje u tekstu: HRVATSKA KOVNICA NOVCA, voditelj obrade) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na stranici www.croatianmint.hr. HRVATSKA KOVNICA NOVCA kao pružatelj usluga web stranice www.croatianmint.hr je posvećena zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.EPravila privatnosti temelje se na sljedećim načelima obrade osobnih podataka: načelu zakonitosti, transparentnosti i najbolje prakse, načelu ograničene obrade i smanjenju količine podataka, načelu točnosti i potpunosti osobnih podataka, načelu ograničene pohrane, načelu cjelovitosti i povjerljivosti podataka, načelu odgovornosti, načelu povjerenja i poštene obrade, načelu oportunosti (svrhe obrade), načelu obrade u neimenovanom (anonimiziranom) obliku.

U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo, HRVATSKA KOVNICA NOVCA je “voditelj obrade”, odnosno onaj koji određuje svrhe, potrebe  i sredstva kojima se osobni podaci obrađuju.

HRVATSKA KOVNICA NOVCA kao pružatelj usluga web stranice www.croatianmint.hr zauzima se za zaštitu privatnosti osobnih podataka.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi Vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Naziv tvrtke: HRVATSKA KOVNICA NOVCA d.o.o.

Adresa: Svetonedeljska cesta 2, 10431 Sveta Nedelja

OIB: 13018705268

Službenika za zaštitu podataka možete dobiti na: info@croatianmint.hr.

  1. Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih potreba ili za potrebe našeg poslovanja:

  • HRVATSKA KOVNICA NOVCA će zatražiti pružanje određenih informacija (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, e-mail adresa,
  • www.croatianmint.hr prikupit ćemo i vašu IP adresu koja se, također, smatra osobnim podatkom,
  • www.croatianmint.hr. Obrada vaših osobnih podataka u potonjem slučaju nužna je za izvršavanje ugovora u kojem ste kao kupac odnosno korisnik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora. Kupovati na www.croatianmint.hr možete i bez da ste naš registrirani korisnik,

HRVATSKA KOVNICA NOVCA preporuča svim kupcima ili korisnicima stranice da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun. Preporučamo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

Gore navedene određene kategorije vaših osobnih podataka prikupljamo ili na temelju privole koja vam je prikazana prilikom dolaska na www.croatianmint.hr putem skočnog prozora, ili na temelju legitimnog interesa. Potonje primjerice u slučajevima kada se radi o kolačićima koji su nužni za funkcioniranje www.croatianmint.hr ili kada vam već kao našem kupcu šaljemo neke zanimljive obavijesti ili/i ponude akcija.

Ako se obrada temelji na vašoj privoli imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. O povlačenju privole potrebno je obavijestiti voditelja obrade na e-mail: info@croatianmint.hr ili na adresu Svetonedeljska cesta 2, 10431 Sveta Nedjelja. Takvo povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja.

Molimo vas da obratite pažnju na obvezan obim podataka koji vas tražimo jer u slučaju da kupac odnosno korisnik ne pruži tražene informacije koje su određene kao obvezne da bi izvršili za vas traženu ili očekivanu aktivnost, nažalost, neće vam biti dopušteno uključivanje u istu, bez traženih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva. 

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti www.croatianmint.hr Internetsku stranicu u svrhu registracije i/ili naručivanja proizvoda.

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja

HRVATSKA KOVNICA NOVCA u trenutku plaćanja na stranici www.croatianmint.hr, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži od kupca podatke za aktivaciju procesa plaćanja. Prilikom plaćanja putem ugovorenih pružatelja usluge procesuiranja i naplate (kreditnih ili debitnih) kartica, ugovornih partnera HRVATSKE KOVNICE NOVCA kao Izvršitelja obrade ili Samostalnih voditelja obrade osobnih podataka, doći će do dijeljenja vaših podataka. EU gore navedenu svrhu vaši osobni podaci kao kupca (npr., ime i prezime kupca, adresa kupca, podaci s kartice kupca) su privremeno pohranjeni kod pružatelja usluga procesuiranja i naplate (MasterCard, Visa, Maestro, Pay Pal, Keks Pay i sl.), koji te podatke pohranjuje u skladu s najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesuiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „Plati“.   

Kada koristite mogućnost plaćanja putem KEKS Pay aplikacije također dolazi do obrade vaših osobnih podataka (imena, prezimena, broja računa, iznosa transakcije). U tom slučaju voditelj obrade vaših osobnih podataka je ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANKA d.d. Pružatelj navedene usluge smatra se samostalnim voditeljem obrade osobnih podatka. Njihovu politiku privatnosti možete vidjeti ovdje.

Kada koristite mogućnost plaćanja putem PayPal aplikacije također dolazi do obrade vaših osobnih podataka (imena, prezimena, broja računa, iznosa transakcije). HRVATSKA KOVNICA NOVCA nema uvid u podatke o kartici Kupca te se PayPal smatra voditeljem obrade. Podaci koji se prosljeđuju PayPal-u su ime, prezime, e-mail adresa, IP adresa, broj telefona/mobitela, podaci o kupnji. PayPal obrađuje podatke radi provedbe transakcije, provjere identiteta Kupca, sprječavanja prijevara i razmjene podataka s kreditnim agencijama u skladu sa svojim pravilima privatnosti.    

Obrada podataka prilikom vršenja plaćanja nužna kako bi se izvršile sve radnje koje prethode kupnji odnosno sklapanju ugovora s voditeljem obrade. Kada govorimo o pravnoj osnovi obrade podataka vezano uz pojedine vrste plaćanja odnosno pravne osobe koje pružaju spomenute usluge podaci o plaćanju poput imena, prezimena, šifre, iznosa, broja računa ili drugih transakcijskih kodova dijele se sa kartičnom kućom odnosno bankom odnosno trećom stranom putem koje se plaćanje vrši, a sve na zahtjev ispitanika koji samostalno odabire način plaćanja.

HRVATSKA KOVNICA NOVCA ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesuiranja i naplate kartica.

HRVATSKA KOVNICA NOVCA upozorava kupce da brinu o podacima navedenim na kartici kako ti podaci ne bi bili dostupni trećim osobama te kako ne bi bili zlouporabljeni.  

Dakle, da sažmemo sve navedeno, vaše osobne podatke uglavnom prikupljamo izravno od vas bilo da biste sklopili s nama ugovor, da bismo izvršili radnju na vaš zahtjev, kada naručite određene proizvode ili usluge ili ispunite određeni obrazac ili kada želite primati naš newsletter te biti naš registrirani korisnik.

Mi ne koristimo vaše osobne podatke u marketinške svrhe osim ako nam ne kažete da se s time slažete. Ako želite da vam pošaljemo detalje o našim proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama, molimo da se pretplatite na to tako da nam date privolu prilikom pretplate na newsletter.

Prema vašim osobnim podacima odnosimo se kao prema povjerljivim podacima, a pravilno ih štiti HRVATSKA KOVNICA NOVCA i/ili naši pouzdani partneri.

2. Koje podatke i u koju svrhu prikupljamo direktno od vas?

Tipične kategorije podataka koje prikupljamo od korisnika su sljedeće: ime i prezime, adresa, datum rođenja, preferirani jezik, e-mail, adresa za plaćanje, adresa za dostavu, financijske informacije uključujući informacije o kreditnim, debitnim karticama ili druge informacije o plaćanju koje pružite pri ispunjavanju obrazaca na web stranicama, prilikom plaćanja HRVATSKOJ KOVNICI NOVCA ili kada komunicirate s nama putem telefona ili e-pošte.

Vaše osobne podatke prikupljamo radi:

•              izvršenja usluge, ispunjenja ugovora ili drugog načina osiguranja pružanja tražene usluge

•              korištenja svih usluga na web stranici www.croatianmint.hr

•              što učinkovitijeg odgovora na vaš upit i obradu vaših zahtjeva

•              statističke obrade podataka

•              slanja materijala, ponuda i kontaktiranja

•              poboljšanja kvalitete sadržaja, funkcionalnosti i usluga.

Možemo koristiti vaše osobne podatke na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših zakonskih i drugih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva korištenja web stranice i sigurnosnih razloga.

Svrhe u koje koristimo vaše podatke opisane su ovim pravilima, a ukoliko se vaši podaci budu obrađivali u druge svrhe bit ćete obaviješteni prije provođenja takve (nove) obrade.

3. Koja prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od HRVATSKE KOVNICE NOVCA zatražiti sljedeće:

da vam omogući pristup vašim osobnim podacima HRVATSKU KOVNICU NOVCA možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.
da vam osigura kopiju osobnih podatke koje čuvamoMožete nas kontaktirati ako želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.
zatražiti ispravak pogrešnih podatakaŽelimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.
zatražiti brisanje osobnih podatakaMožete tražiti da zaustavimo obradu ili čak tražiti brisanje osobnih podataka o vama koje čuvamo. Ako vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, HRVATSKA KOVNICA NOVCA bi mogla prestati biti sposobna za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ako su vaši osobni podaci potrebni kako bi HRVATSKA KOVNICA NOVCA mogla ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.
ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunostiAko želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.
podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatkeSjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju  voditelj obrade smatra legitimnom.
zahtijevati prijenos podataka drugom izvršitelju obrade (prenosivost prava)Ako se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od voditelja obrade prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Kako biste ostvarili bilo koje od gore navedenih prava molimo koristite kontakt podatke iz odjeljka o privatnosti.

Ako niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka u Republici Hrvatskoj.

4. Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Neki podaci još uvijek se pohranjuju u papirnatom obliku, ali imamo tendenciju digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni podaci pohranjuju se u prostorijama voditelja obrade i IT sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga  (trusted service provider).

HRVATSKA KOVNICA NOVCA će osigurati da se osobni podaci drže na sigurnom mjestu (koje uključuje razumnu administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu kako bi se onemogućilo neovlašteno korištenje, pristup, razotkrivanje, kopiranje ili izmjena osobnih podataka), kojem mogu pristupiti samo ovlaštene osobe. Sve ovlaštene osobe potpisuju izjavu o povjerljivosti.

Prikupljeni podaci za svrhe navedene u ovim pravilima bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je to potrebno za ispunjenje navedenih svrha. Vaši se osobni podaci neće čuvati u obliku koji omogućuje da budete identificirani duže nego što HRVATSKA KOVNICA NOVCA razumno smatra da je neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni ili obrađeni. HRVATSKA KOVNICA NOVCA će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje HRVATSKA KOVNICA NOVCA na čuvanje podataka (više pod ˝Koliko dugo ćemo zadržati vaše osobne podatke? ˝ ).

U slučaju da ste nam dali privolu (primjerice, pretplatili ste se na naš newsletter, odabrali određenu kategoriju kolačića na korištenje), vaše osobne podatke obrađivat ćemo do povlačenja privole. Ukoliko izjavite osnovani prigovor na obradu osobnih podataka temeljem legitimnog interesa vaše osobne podatke nećemo obrađivati u budućnosti.

Uz sve navedeno, važno je istaknuti sljedeće; ukoliko je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova.

5. Razmjenjuje li HRVATSKA KOVNICA NOVCA podatke s trećim osobama?

Zaštita privatnosti je HRVATSKOJ KOVNICI NOVCA važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim osobama osim u svrhe opisane u ovim pravilima. O dijeljenju i prijenosu podataka uvijek ćemo vas obavijestiti.

HRVATSKA KOVNICA NOVCA radi zajedno s drugim kompanijama. To znači da ponekad dijelimo vaše osobne podatke s našim pouzdanim partnerima, koristeći sigurne IT sustave. Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji koja osigurava adekvatnu razinu zaštite u skladu s EU zakonodavstvom.

U nekim slučajevima, naši partneri koji pružaju usluge u ime ili za HRVATSKU KOVNICU NOVCA mogu vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da vašim podacima postupaju sa posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima na snazi u državama članicama Europske unije. U slučaju prijenosa podataka u SAD tražit ćemo vas dopuštenje s obzirom na posljedice presude ˝Schrems II˝ te proglašenje Privacy Shield-a nevaljanim. Također, ukoliko naš ugovorni partner ima sjedište u SAD-u revidirat ćemo postojeće ugovore te provjeriti sigurnosne standarde koje naš partner jamči kako bi osigurali zaštitu svih naših ispitanika.

Svrhe u koje dijelimo podatke s našim pouzdanim partnerima su na primjer, potrebe marketinga, održavanja web mjesta www.croatianmint.hr, oglašavanje, obrade plaćanja, isporuke (dostave) i druge usluge u i izvan trgovine. Ti davatelji usluga su dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

Jednom godišnje radimo reviziju svih naših partnera kako bi znali da je zaštita vaših osobnih podataka i dalje na zahtijevanoj razini te da je u skladu sa važećim propisima.

6. Korištenje društvenih mreža i drugih alata

Radi statističkih analiza i mjerenja stranica www.croatianmint.hr se koristi i nekim Google alatima, konkretno koristi se Google Analytics – servis za mjerenje posjećenosti, Google+, Google eCommerce te Google remarketing/ conversation.

Više o pravilima privatnosti Googlea možete pronaći na linku: https://policies.google.com/privacy?hl=en-US

Ova se pravila ne primjenjuju na usluge i treće strane koje imaju zasebna pravila o privatnosti, međutim sukladno propisima vezanim uz zaštitu osobnih podataka HRVATSKA KOVNICA NOVCA dužna je obavijestiti svoje korisnike i o podacima koje prikuplja Google pružajući svoje usluge drugim pravnim i fizičkim osobama.

Na obradu podataka od strane Google-a i Facebook-a, u sklopu vašeg korištenja navedenih društvenih mreža i alata HRVATSKA KOVNICA NOVCA ne može utjecati u potpunosti. Molimo vas da pažljivo pročitate dijelove ovih pravila kako biste znali na koji način Google obrađuje vaše osobne podatke.

Podaci koje Google prikuplja uključuju jedinstvene identifikatore, vrstu i postavke preglednika, vrstu i postavke uređaja, operativni sustav, podatke o mobilnoj mreži koje uključuju naziv operatera i telefonski broj te broj verzije aplikacije.

Nadalje, Google prikuplja podatke o interakciji aplikacija, preglednika i uređaja s Google uslugama, uključujući IP adresu, izvješća o rušenju, aktivnost sustava te datum, vrijeme i URL preporuke za zahtjev ispitanika.

Google prikuplja podatke kada neka Google-ova usluga na vašem uređaju kontaktira Google poslužitelje – primjerice kada instalirate aplikaciju iz Trgovine Play ili kada usluga provjerava jesu li dostupna automatska ažuriranja. Ako upotrebljavate Android uređaj s Google-ovim aplikacijama, vaš uređaj povremeno kontaktira Google-ove poslužitelje radi davanja podataka o uređaju i povezivanja s našim uslugama. To uključuje podatke kao što su vrsta uređaja, naziv mobilnog operatera, izvješća o rušenju i aplikacije koje ste instalirali.

U koje svrhe Google prikuplja vaše podatke

Vaše podatke Google može upotrebljavati kako bi osigurao ispravan rad usluga, primjerice praćenjem zastoja ili rješavanjem poteškoća koje prijavite.

Nadalje, Google podatke upotrebljava u analitičke i mjerne svrhe.

Na primjer, Google analizira podatke o vašim posjetima Google web-lokacijama te upotrebljava i podatke o oglasima s kojima ste stupili u interakciju.

Kada posjetite web-lokacije koje upotrebljavaju Google Analytics, Google i korisnik Google Analyticsa Google može povezati podatke o vašoj aktivnosti na toj web lokaciji s aktivnostima na drugim web-lokacijama koje upotrebljavaju Google usluge oglašavanja. Prikupljene podatke, kao što je adresa elektroničke pošte, Google upotrebljava za izravnu interakciju s vama. Na primjer, može vam poslati obavijest ako otkrije sumnjivu aktivnost, primjerice pokušaj prijave na vaš Google račun s neuobičajene lokacije ili vas može obavijestiti o predstojećim promjenama ili poboljšanjima usluga.

U slučaju da vi kontaktirate Google, Google evidentira zapis o zahtjevu radi lakšeg rješavanja vaše poteškoće.

Google upotrebljava automatizirane sustave koji analiziraju vaš sadržaj radi pružanja prilagođenih rezultata pretraživanja, prilagođenih oglasa ili drugih značajki prilagođenih vašem načinu upotrebe naših usluga.

Vaše sadržaje Google analizira i radi otkrivanja zloupotrebe kao što su neželjeni, zlonamjerni ili nezakoniti sadržaj. Za prepoznavanje uzoraka u podacima Google se služi i algoritmima.

Na primjer, Google prevoditelj pomaže ljudima da komuniciraju na različitim jezicima tako što otkriva uobičajene jezične uzorke u frazama za koje tražite prijevod.

Za gore opisane svrhe Google može kombinirati prikupljene podatke sa svojih usluga i svih vaših uređaja. Ovisno o postavkama vašeg računa, vaša aktivnost na drugim web-lokacijama i u drugim aplikacijama može biti povezana s vašim osobnim podacima radi poboljšanja Google-ovih usluga i oglasa koje Google prikazuje.

Ako drugi korisnici već imaju vašu adresu elektroničke pošte ili druge identifikacijske podatke, Google im može prikazati vaše javno vidljive podatke Google računa, primjerice vaše ime i fotografiju. Tako primjerice mogu lakše raspoznati elektroničku poruku koju im pošaljete.

Na kraju, želimo vas ovim putem obavijestiti da HRVATSKA KOVNICA NOVCA koristi poslovni profil koristeći usluge Facebook-a, Instagram-a i LinkedIn-a, a o njihovim pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti kao i o načinu na koji oni koriste vaše osobne podatke možete pogledati na:

  
FACEBOOK ONLINEhttps://www.facebook.com/policy.php    
INSTAGRAM ONLINE  https://help.instagram.com/519522125107875
LINKEDIN ONLINEhttps://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebook-a, Instagram-a i LinkedIn-a ili želite ostvariti neko od svojih prava zajamčenih Općom uredbom o zaštiti podataka kontaktirajte:

ZA FACEBOOK:

Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska  
  Kontakt službenika za zaštitu podataka:  https://hr-hr.facebook.com/policy.php https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970
  Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Facebook-a, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.
ZA INSTAGRAM: Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska  
  Kontakt službenika za zaštitu podataka:  https://hr-hr.facebook.com/policy.php https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970
  Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za Instagram, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

ZA LINKEDIN:

LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irska  
  Kontakt službenika za zaštitu podataka:  https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/TSO-DPO https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/PPQ?lang=en
  Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu LinkedIn-a, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.
  • 7. Koliko dugo ćemo koristiti vaše podatke?

HRVATSKA KOVNICA NOVCA neće zadržati vaše osobne podatke dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihovog korištenja, a najdulje na razdoblje od 3 godine, osim u iznimnim slučajevima kada je zakonom propisan duži rok čuvanja podataka (primjerice, podatke vezane uz jednostrani raskid ugovora i prigovore potrošača čuvat ćemo 1 godinu, podatke vezane uz ostvarivanje vaših prava za zaštitu privatnosti čuvat ćemo trajno, podatke vezane uz nagradne igre čuvat ćemo 5 godina, dok ćemo podatke o računima čuvati 11 godina).

Detaljnije o rokovima čuvanja podataka možete saznati kontaktirajući našeg službenika za zaštitu podataka.

8. Za što ćemo koristiti vaše podatke?

Kako smo i ranije naveli možemo koristiti vaše osobne podatke na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših ugovornih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva kupnje, direktni marketing ili iz sigurnosnih razloga.  

Obrada naloga i pružanje usluga

Kada obavite kupnju putem web stranice www.croatianmint.hr, ovisno o slučaju, možda ćemo zatražiti da date određene osobne podatke koji su potrebni za pravilnu obradu vaše kupnje. Ova situacija će se dogoditi pogotovo ako se uz kupnju naših proizvoda odlučite za korištenje jedne od usluga, kao što je dostava. Također, kako bismo obradili narudžbu i osiguravali da su osobne i financijske informacije točne, koristimo pouzdane platne sustave trećih osoba kako bi osigurali da je vaša uplata sigurna i da se vaši podaci ne koriste za prijevaru. Ako želite platiti robu i usluge na internetu, voditelj obrade će zahtijevati informacije vezane uz uplatu, uključujući i broj kreditne ili debitne kartice, datum isteka kartice, CVV broj, kao i adresu za naplatu. Kako bi osigurali da se proizvodi i usluge koje kupite kod nas dostave na ispravnu adresu, vaše osobne podatke koji su potrebni za pružanje pojedinih usluga dijelimo s pouzdanim vanjskim partnerima (npr. vaše ime, adresa dostave i poruke uz isporuku koje ste naveli – poput doba dana kada želite primati dostavu).EKako bismo ispunili radnje iz ugovora koji ste sa nama sklopili, vaši osobni podaci se dijele sa kurirskom službom.

Usluga kupaca

Ako se obratite našem uredu kupaca (zatražite povrat proizvoda ili niste zadovoljni uslugom, itd.), direktno u HRVATSKOJ KOVNICI NOVCA ili kroz bilo koji drugi način komunikacije koji je vama dostupan, trebaju nam vaši kontakt podaci kako bismo riješili problem s kojim nam se obraćate. Podatke koje nam ustupite koristit će se samo za ovu namjenu. U određenim slučajevima ćemo koristiti usluge drugih proizvođača kojima povjeravamo vaše podatke samo u mjeri u kojoj će to biti potrebno za rješavanje vašeg slučaja (npr. ovlaštenih servisa za popravak itd). U ovom slučaju, oni mogu biti dobavljači IT sustava s kojima voditelj obrade surađuje i mogu biti dio tehničke podrške ili to mogu biti naši odvjetnici ili vanjski službenik za zaštitu podataka

Vaši podaci  mogu biti prikupljeni i prilikom posjeta  stranici voditelja obrade. Podaci će se obrađivati samo u točno određene svrhe, o čemu ćemo vas obavijestiti u trenutku kada posjetite web stranicu voditelja obrade (npr. za provođenje online prodaje, za spremanje shopping liste koju ste stvorili,  itd.). U  slučaju da ne želite da se vaši podaci, svi ili određeni,  prikupljaju u ovu svrhu možete ograničiti njihovo korištenje ili u potpunosti onemogućiti korištenje istih.

Newsletter

HRVATSKA KOVNICA NOVCA vam želi poslati informacije o našim aktivnostima i novostima za koje bi mogli biti zainteresirani. Imajte na umu da u svakom trenutku možete odustati od primanja istih koristeći se svojim pravima navedenim u ovim pravilima. Za prijavu na newsletter HRVATSKA KOVNICA NOVCA prikuplja i obrađuje: e-mail adresa.

9. Kolačići

Za održavanje web stranice i osiguravanje njene funkcionalnosti voditelj obrade koristi tehnologiju općenito poznatu kao “kolačiće”.

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni, na primjer, JavaScript ili Flash tehnologije. Zahvaljujući kolačićima na našim stranicama možete pretraživati bez poteškoća i pokazivat će vam se  rezultati koji su relevantni za vas.

Možete pronaći više informacija o kolačićima u Pravilima o korištenju kolačića (cookies).

10. Druge web stranice

www.croatianmint.hr web stranice mogu sadržavati linkove za web-lokacije trećih strana.

Ova pravila primjenjuju se samo na ovu web stranicu pa prilikom povezivanja s drugim web stranicama, upućujemo vas da pročitate njihova pravila privatnosti.

11. Marketing

HRVATSKA KOVNICA NOVCA bi vam željela poslati informacije o našim proizvodima i uslugama za koje bi mogli biti zainteresirani. Međutim, marketinški materijal dopušteno nam je slati samo ako se vi odluče za to te nam date privolu. Imajte na umu da čak i ako ste pristali primati naše marketinške poruke, možete u bilo kojem trenutku odustati od primanja marketinških poruka. Ako više ne želite da vas kontaktiramo u marketinške svrhe, molimo vas izaberite tu opciju na kraju naše marketinške poruke (e-mail/newsletter) ili nam pošaljite mail na: prodaja@croatianmint.hr.

12. Stupaju na snagu te promjene pravila o privatnosti

Ova pravila stupaju na snagu  danom objave na web mjestu odnosno web stranici www.croatianmint.hr.

Ova pravila privatnosti HRVATSKA KOVANICA NOVCA može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta na stranici www.croatianmint.hr.

Izmjene ovih pravila privatnosti stupaju na snagu odmah nakon objave na stranici www.croatianmint.hr.