Au 1g: 68,81 €
Ag 1g: 0,87 €

Zlato 1g: 68,81 € | Srebro 1g: 0,87 € | Platina 1g: 28,21 € | Zadnja promjena: 13.06.2024. 17:55:00

+385 1 3322 106 [email protected]
Zlatni numizmatički komplet prigodnoga kovanog novca – RASPRODANO

ZLATNI NUMIZMATIČKI KOMPLET JE RASPRODAN!

Hrvatska narodna banka u suradnji s državnom kovnicom novca, Hrvatskim novčarskim zavodom, izdala je numizmatički komplet prigodnoga zlatnoga kovanog novca s motivima i nominalnim vrijednostima devet apoena optjecajnoga kovanog novca Republike Hrvatske od 5, 2 i 1 kune te 50, 20, 10, 5, 2 i 1 lipe, s godinom kovanja “2021.” u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja 2021., povijesnoga i političkog događaja važnog za Republiku Hrvatsku.

Likovno rješenje lica i naličja zlatnoga kovanog novca istovjetno je optjecajnome kovanom novcu kuna i lipa istih nominalnih vrijednosti. Autor idejnoga i likovnog rješenja prigodnoga kovanog novca je akademski kipar Kuzma Kovačić, a kovani novac otkovan je u Hrvatskom novčarskom zavodu.

Ambalaža za zlatni komplet izvedena je kao “Hrvatska kocka”, monumentalan objekt koji zrači snagom i važnošću, namijenjen izlaganju na vidljivom mjestu poput skulpture. Kocka, trodimenzionalna verzija hrvatskog heraldičkog elementa kvadrata, izrađena je od hrasta i masline, vrijednih stabala koja se nalaze i na apoenima hrvatskih kovanica. Zlatni apoeni u kapsulama smješteni su unutar pakiranja na šahovnicu samostalnih postamenata od hrasta i masline koji se mogu izvaditi za dojmljivu prezentaciju. Dizajn potpisuje kreativni tim Design Bureau Izvorka Jurić, Izvorka Jurić i Jelena Gvozdanović.

Zlatni kompleti otkovani su u specijalnoj tehnici kovanja kojom se postiže kakvoća visokoga kovničkog sjaja te su izdani u ograničenoj seriji.

Komplet se izdaje u količini od 30 komada te je pušten u prodaju 25. lipnja 2021. Otkovi nisu u pojedinačnoj prodaji već isključivo kao kompleti. Za tehničke karakteristike pojedinog otkova, kliknite na tablicu kako bi se povećala.

Kroz nekoliko godina, službena hrvatska valuta postat će euro stoga će numizmatički kompleti ograničenih serija poput ove biti vrijedna uspomena na značaj i važnost dugogodišnje hrvatske valute – kune.

Napomena za narudžbe i uplate:

Potvrdom narudžbe smatra se da se Kupac slaže s cijenom Proizvoda i ostalim troškovima te će Kupcu e-mailom biti dostavljena ponuda za kupnju i/ili potvrda narudžbe.

Jednom kad je Kupcu e-mailom dostavljena ponuda, cijena naznačena na ponudi važeća je 2 sata od trenutka dostave ponude.

Kupac je obvezan poslati potvrdu uplate Prodavatelju unutar 24 sata od dostave ponude na e-mail adresu Prodavatelja [email protected].

U slučaju da Kupac ne dostavi Prodavatelju potvrdu uplate unutar 24 sata od trenutka dostave ponude, cijena na ponudi nije važeća te je potrebno izraditi novu narudžbu.

Kvaliteta otkova visoki kovnički sjaj
Ukupna količina 30
13.272,28 

Rasprodano

Nema na zalihi