Au 1g: 410,30 Kn
Ag 1g: 4,71 Kn

Zlato 1g: 410,30 Kn | Srebro 1g: 4,71 Kn | Platina 1g: 213,08 Kn | Zadnja promjena: 24.09.2022. 17:29:00

+385 1 3322 106 prodaja@croatianmint.hr
Srebrni numizmatički komplet prigodnoga kovanog novca

Hrvatska narodna banka u suradnji s državnom kovnicom novca, Hrvatskim novčarskim zavodom, izdala je numizmatički komplet prigodnoga srebrnoga kovanog novca s motivima i nominalnim vrijednostima devet apoena optjecajnoga kovanog novca Republike Hrvatske od 5, 2 i 1 kune te 50, 20, 10, 5, 2 i 1 lipe, s godinom kovanja “2021.” u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja 2021., povijesnoga i političkog događaja važnog za Republiku Hrvatsku.

Likovno rješenje lica i naličja srebrnoga kovanog novca istovjetno je optjecajnome kovanom novcu kuna i lipa istih nominalnih vrijednosti. Autor idejnoga i likovnog rješenja prigodnoga kovanog novca je akademski kipar Kuzma Kovačić, a kovani novac otkovan je u Hrvatskom novčarskom zavodu.

Za srebrni komplet dizajnirana je inačica “Hrvatski kvadar”, luksuzna drvena kutija za finu pohranu i elegantnu prezentaciju. Kvadar je izrađen od hrasta, dok su apoeni u kapsulama smješteni unutar ambalaže na šahovnicu izvedenu s lipom, svijetlim drvetom koje je ujedno i naziv za stoti dio hrvatske valute. Dizajn potpisuje kreativni tim Design Bureau Izvorka Jurić, Izvorka Jurić i Jelena Gvozdanović.

Srebrni kompleti otkovani su u specijalnoj tehnici kovanja kojom se postiže kakvoća visokoga kovničkog sjaja te su izdani u ograničenoj seriji.

Komplet se izdaje u količini od 300 komada te je pušten u prodaju 25. lipnja 2021. Otkovi nisu u pojedinačnoj prodaji već isključivo kao kompleti. Za tehničke karakteristike pojedinog otkova, kliknite na tablicu kako bi se povećala.

Kroz nekoliko godina, službena hrvatska valuta postat će euro stoga će numizmatički kompleti ograničenih serija poput ove biti vrijedna uspomena na značaj i važnost dugogodišnje hrvatske valute – kune.

Napomena za narudžbe i uplate:

Potvrdom narudžbe smatra se da se Kupac slaže s cijenom Proizvoda i ostalim troškovima te će Kupcu e-mailom biti dostavljena ponuda za kupnju i/ili potvrda narudžbe.

Jednom kad je Kupcu e-mailom dostavljena ponuda, cijena naznačena na ponudi važeća je 2 sata od trenutka dostave ponude. Kupac je obvezan poslati potvrdu uplate Prodavatelju unutar 24 sata od dostave ponude na e-mail adresu Prodavatelja prodaja@croatianmint.hr.

U slučaju da Kupac ne dostavi Prodavatelju potvrdu uplate unutar 24 sata od trenutka dostave ponude, cijena na ponudi nije važeća te je potrebno izraditi novu narudžbu.

5.000,00 kn (663,61 €)

Nema na zalihi


Tečaj za 1 €: 7,53450 kn