Au 1g: 72,07 €
Ag 1g: 0,87 €

Zlato 1g: 72,07 € | Srebro 1g: 0,87 € | Platina 1g: 29,36 € | Zadnja promjena: 15.04.2024. 21:14:00

+385 1 3322 106 [email protected]
Zlatnik “Crna gušterica” 1 unca obojani – RASPRODANO

Poštovani kupci, 

zlatnik “Crna gušterica” 1 unca je rasprodana!

Hrvatska narodna banka u suradnji s Hrvatskom kovnicom novca izdala je, nastavljajući seriju “Autohtona Hrvatska”, obojani zlatnik od jedne unce (31,103 grama), nominalne vrijednosti 100 eura. Zlatnik je dostupan u ograničenoj seriji od 200 komada. Izrađen od zlata čistoće 999,9/1000 pripada kategoriji investicijskog zlata a dolazi u kutiji s certifikatom koji potpisuje guverner Hrvatske narodne banke.

Otok Brusnik zbog svoje geološke povijesti, obilježene vulkanskim podrijetlom i prisutnošću poroznog vapnenca, od 1951. godine zaštićen je spomenik prirode. Otok pruža dom brojnim endemskim vrstama, a jedna od njegovih stanovnica koja uživa okruženje kristalno čistog mora i šarenih podvodnih krajobraza je i brusnička gušterica. Prepoznatljiva po svojoj crnoj boji i tirkizno-plavim pjegama, crna gušterica, odnosno “Podarcis melisellensis melisellensis”, simbol je očuvanja prirode i biološke raznolikosti.

Idejno rješenje potpisuje naš proslavljeni kipar Nikola Vudrag koji nas upoznaje s pričom koja možda i nije toliko poznata široj publici, ali svakako vrijedi biti ispričana. Naličje kovanice prikazuje nam tlocrt otoka Brusnika s morskim valovima u pozadini, uz prikaz crne gušterice, dok je s druge strane istaknut reljef crne gušterice.

Dizajn ambalaže potpisuje Dig studio.

Kutije su ručno rađene te se u tome skriva njihova posebnost; svaki primjerak nesavršen je na svoj način. Osnovni element dizajna linije proizvoda “Autochtonous Croatia” je “logo” linije proizvoda u kojem su slovni znaci položeni u formi šahovnice. Baza kutije na kojoj leži kovanica izrađena je od crvenog papira posebne strukture koja predstavlja hrvatski kvadrat.

Napomena za narudžbe i uplate:

Potvrdom narudžbe smatra se da se Kupac slaže s cijenom Proizvoda i ostalim troškovima te će Kupcu e-mailom biti dostavljena ponuda za kupnju i/ili potvrda narudžbe.

Jednom kad je Kupcu e-mailom dostavljena ponuda, cijena naznačena na ponudi važeća je 2 sata od trenutka dostave ponude.

Kupac je obvezan poslati potvrdu uplate Prodavatelju unutar 2 sata od dostave ponude na e-mail adresu Prodavatelja [email protected].

U slučaju da Kupac ne dostavi Prodavatelju potvrdu uplate unutar 2 sata od trenutka dostave ponude, cijena na ponudi nije važeća te je potrebno izraditi novu narudžbu.

 

Potražite i ostala izdanja iz serije “Crna gušterica”:

 

*Kako bismo osigurali količine za što veći broj naših kupaca ograničili smo kupnju na max. 1 komad po registriranom korisniku.

Apoen 100 eura
Kvaliteta otkova visoki kovnički sjaj
Stupanj čistoće metala Zlato 999,9/1000
Masa 31,103 g
Promjer 32,00 mm
Autor Nikola Vudrag, bacc. art.
Ukupna količina 200
2.734,61 

Rasprodano

Nema na zalihi