Au 1g: 68,84 €
Ag 1g: 0,86 €

Zlato 1g: 68,84 € | Srebro 1g: 0,86 € | Platina 1g: 28,41 € | Zadnja promjena: 13.06.2024. 18:45:00

+385 1 3322 106 [email protected]
28.04.2022.
Originalni pokloni za krštenje, pričest i krizmu
Zlatnik Čipkarstvo u Hrvatskoj

Proljeće je sezona posebnih prigoda kada u društvu najbližih slavimo važne događaje  – krštenja, pričesti, krizme, vjenčanja… Kumovi ste ili uzvanici, željeli biste odabrati vrijedan, drugačiji poklon no nemate ideju gdje pronaći dar koji ima trajnu vrijednost?

Istraživanje koje je na internetskim portalima provela Hrvatska kovnica novca otkrilo je zanimljive rezultate: čak 56% Hrvata u prigodama poput krštenja, krizme ili prve pričesti, umjesto novca ili smartphonea i dalje radije daruje zlato. Znači li da smo staromodni ili nepraktični ako poklonimo zlatnik? Upravo suprotno!

Zlatna medalja Krštenje
Zlatna medalja “Krštenje”

Zlatnici su uvijek u modi; osim za krštenja, pričesti ili krizme, daruju se i prilikom rođenja novih članova obitelji, vjenčanja, godišnjica braka…To su ujedno i pokloni za buduće naraštaje; zlato je plemeniti metal visoke vrijednosti te se zlatne kovanice brižno čuvaju i prenose iz generacije u generaciju.

Hrvatska kovnica novca osim optjecajnog novca (kune, lipe, a uskoro i euro) proizvodi i prigodni kovani novaczlatnike i srebrnjake koje su dizajnirali poznati hrvatski kipari te su oni i otkovani u samoj kovnici. Zlatnike i srebrnjake prati certifikat kojeg svojim potpisom ovjerava guverner Hrvatske narodne banke a dolaze zapakirani u kapsule i elegantne kutije. Stoga u web trgovini HKN-a u svega par klikova možete odabrati idealan poklon: na željenu adresu stiže vaš paket, s punim osiguranjem vrijednosti, i – spremni ste za darivanje.