Au 1g: 65,95 €
Ag 1g: 0,74 €

Zlato 1g: 65,95 € | Srebro 1g: 0,74 € | Platina 1g: 27,01 € | Zadnja promjena: 28.03.2024. 17:19:00

+385 1 3322 106 [email protected]
22.04.2021.
Originalni pokloni za krštenje, pričest i krizmu
poklon za krštenje

Kumovi ste ili uzvanici na krštenju ili krizmi?

Željeli biste odabrati unikatan i vrijedan poklon no nemate ideju gdje pronaći dar koji ima trajnu vrijednost?

Nedavno istraživanje koje je na internetskim portalima provela državna kovnica novca, Hrvatska kovnica novca d.o.o., otkrilo je zanimljive rezultate:

56% Hrvata u prigodama poput krštenja, krizme ili prve pričesti, umjesto novca ili smartphonea i dalje radije daruje zlato. Znači li da smo staromodni ili nepraktični ako poklonimo zlatnik? Upravo suprotno!

Zlatnici su uvijek u modi; daruju se prilikom rođenja novih članova obitelji, vjenčanja, godišnjica braka…To su ujedno i pokloni za buduće generacije; zlato je plemeniti metal visoke vrijednosti te se otkovi od zlata brižno čuvaju i prenose iz generacije u generaciju.

Zlatnici dolaze zapakirani u kapsule, s pripadajućim certifikatom te elegantnom kutijom.

Stoga u web trgovini HNZ-a u svega par klikova možete odabrati idealan poklon i – spremni ste za darivanje.

Vječna dilema: zlato ili možda ipak – srebro?

Dvoumite se između zlata i srebra? Čak 22% sudionika ankete odgovorilo je da bi radije poklonilo srebrne medalje; srebrni otkovi obično su većih dimenzija te su na njima još uočljiviji raznovrsni motivi, reljefi i detalji.

Ukoliko tražite mogućnost personalizacije poklona, serije suvremenih srebrnih medalja “Križ“ i „Dan“ idealno su rješenje: na stražnju stranu medalje moguće je ugravirati željenu poruku, a interaktivni prikaz gravure možete vidjeti u web trgovini HNZ-a prilikom odabira proizvoda.

medalja Križ
Srebrna medalja “Križ”

Srebrna medalja “Križ” dar je za različite kršćanske prigode. Medalja s križem suvremene je forme, koja je integrirana s ilustracijom tradicionalnog stila – križ u pejzažu prožet duhovnim iskustvom, zajedno s porukom svetog Franje Asiškog “Primamo upravo kada dajemo.”

medalja Krizma
Srebna medalja “Krizma”

Simbol sakramenta svete potvrde – krilo golubice, na medalji „Krizma“ iz serije „Dan“, integriran je u grafički stilizirani presjek godova drveta. Godovi drveta simbol su života, oni označavaju precizan trenutak u vremenu. Kako su važni događaji zauvijek zabilježeni u našim sjećanjima, trenuci u vremenu zauvijek su zabilježeni u godovima drveta.

Osim u web trgovini HNZ-a, zlatnike i srebrnjake možete pronaći na nekom od prodajnih mjesta.